Daar hoeft u niet bang voor te zijn, u moet zich wel realiseren dat u het werkgebied niet mag betreden. Op het moment dat u het werkgebied binnen treedt en u bent niet bevoegd veroorzaakt dat een hoop ellende en is er kans op een besmetting waardoor het gebied van afzetting weer groter kan worden. Tevens verstoort u dan een proces waarin alles is vast gelegd in een werkplan waar men zich aan moet houden i.v.m. risicobeperking.
Tijdens een sanering is de DTA (Deskundig Toezichthouder Asbestverwijdering) verantwoordelijk voor de gang van zaken. De DTA kan al uw vragen ter plaatse beantwoorden.
U kunt waarschijnlijk alles zelf maar in dit geval is het wettelijk niet toegestaan en kunt u hoge boetes krijgen als u dat wel doet. Er zijn een aantal uitzonderingen waarbij u het zelf mag doen maar dan nog gelden er wel regels waar u zich aan dient te houden. Zie ook: www.rijksoverheid.nl
Er gelden uitzonderingen voor particulieren
Er gelden ook uitzonderingen voor het bedrijfsleven, een aantal voorbeelden zijn:
Onder voorbehoud van wetswijzigingen
U kunt zich laten informeren door naar de website te gaan van Ascert. Het centraal College van Deskundigen. Deze heeft een convenant met de SZW. Onder het SZW vallen de certificatie instellingen en de certificaat houders. U kunt daar alle informatie vinden over de 'Procescertificaat Asbestverwijdering' gecertificeerden bedrijven.